London Wellness Centre
Project Description
Project Details

The well-reviewed and highly regarded London Wellness Centre, approached JB Commercial's on-site Project Manager whilst we were working in an adjacent property to inspect the works. Being very impressed by the high quality of the work and the professionalism of the site staff, JB Commercial were asked to visit the Canary Wharf site of London Wellness Centre to provide a proposal on a forthcoming project.  
This prestigious collection of private practices housed within one large, grade I listed unit in the city's Docklands, was a project that was of great interest to JB Commercial's team of experts!

Being a grade 1 listed building posed many challenges to JB Commercial Group as there were several parties who had a vested interest in the building.  This meant permissions had to be obtained before any works could be carried out. After agreeing both the scope of works, timeline and a price, the final contract was awarded to JB Commercial Interiors to undertake a fit-out at London Wellness Centre. Whilst delighted to be chosen to handle the project it presented new challenges to our interiors team. The task of re-configuring the internal space, creating new treatment areas and building a new kitchenette was made that bit more complicated by the listed status of the building. From the first minute to the last, our team was in direct communication with the client & the building manager to ensure that all of the work was carried out exactly as requested without compromising the classic structure of the environment. 

A specially made partition system was designed then built and shipped from Italy. This system offered a high-class look in gloss white creating the medicinal look the client desired. It also had to meet CQC requirements. Stylish pocket doors were installed allowing space to be maximised to the full, updated treatment areas, refreshed bathrooms and high class kithcenettes created within London Wellness Centre and everything was finished off with a touch of urban style befitting a high-end London establishment. When the interiors arm of JB concluded their extensive work, the project was finished with six of our stylish Poppy chairs for the reception area and London Wellness Centre was quickly accessible to practitioners and clients alike.

The client were extremely pleased with the final result and have since recalled JB Commercial on two more occasions to carry out further smaller works.

Project Duration:

6 Weeks